Skoči na vsebino

ČAROKUHINJA – Napovednik (2016)

  Featured Video Play Icon

  ČAROKUHINJA, 10 delov po 15 minut

  V drugi sezoni igrane zabavne TV serije bo ata, ki ga igra Gojmir Lešnjak – Gojc, predstavil gastronomske regije Slovenije. V jesenskem delu bo 10 oddaj po 15 minut, ki bodo tedensko na sporedu na TV Slovenija 2, ob četrtkih ob 16.30 uri, od 8. septembra dalje. Ponovitve bodo vsako soboto, na TV Slovenija 2 ob 12.20 uri.

  Tokrat se v kuhinji atu pridružita babica, ki jo igra Ljerka Belak, letošnja Borštnikova nagrajenka za življenjsko delo, ter nadebudna vnukinja Astrid Kljun. Ko ata predstavlja slovenske regije od Krasa, Prekmurja, Dolenske, Dravske doline, Gorenjske…, mu babica in vnukinja hudomušno pomagata, tako v kuhinji kot tudi v jedilnem kotu, kjer skuhane jedi tudi pojedo.

  Popestritev tokratnih oddaj so skeči na tržnici in mesnici, kot tudi kratki glasbeni vložki v jedilnem kotu, kjer nastopajoči predstavijo stare slovenske napeve iz kulinaričnih regij.

  V kuhinji ata v dialektu predstavljene regije pričara duh le-te skozi jedi, skupaj z babico in vnukinjo pa nas seznani še s pregovori in anekdotami iz tistih krajev.

  Serija oddaj nastaja v produkcijski družbi CV Koncept, pod okriljem generalnega partnerja pekarne Pečjak, ki v svoji pekarni uporablja tradicionalne recepte in vrhunske naravne sestavine tipičnih kulinaričnih regij Slovenije.