Skoči na vsebino

ČAROKUHINJA – Kulinarika Cipra

    Featured Video Play Icon

    Danes gremo na tretji največji in tretji najbolj naseljen otok v Sredozemskem morju,
    na katerem se mešajo vsi možni okusi sveta – na Ciper. Ta leži na skrajnem vzhodu
    Mediterana, v velikem zalivu, obkrožen s celinskimi Turčijo, Sirijo, Libanonom,
    Izraelom in Egiptom ter grškimi otoki. Ciper naj bi dobil svoje ime po cipresah,
    naseljen pa je že približno 12.000 let. Na njem so našli ene izmed najstarejših
    umetnih vodnjakov na svetu.

    Ata (Gojmir Lešnjak-Gojc) bo skupaj z vnukinjo (Kajo Vidmar) za glavno jed pripravil
    bugori s fidelini iz pekarne ter pečene sardine. Za sladico pa bo lokum (ocvrtki v
    medu).

    Na poti do pekarne vnukinjo na mostu čez reko zaustavi nadležni inšpektor. Medtem
    pa babica (Ljerka Belak) že nestrpno čaka v jedilnem kotu in se pripravlja na ciprsko
    pojedino.