Če imate težave z ogledom oddaje, namestite najnovejši ADOBE Flash predvajalnik.

SLOVENSKI VODNI KROG: Reka

Rok in Ana med prebivalci ob rečni krajini Reke raziskujeta njihovo poznavanje o kvaliteti vode v strugi ter njenih potencialnih onasnaževalcih. Na toku Reke pri njenem ponoru v kraški svet podzemlja leži jama, ki je zavarovana po UNESCO-vih standardih kot svetovna naravna dediščina. Nad njo stoji slikovita kraška vas, od koder seže razgled po Vremski dolini. Znani slovenski skladatelj in rečni grad navdihneta voditelja po bolj doživetem vodnem popotovanju. Rok se s kajakom popelje po strugi Reke do Škocjanskih jam, Ana pa se odpravi ob reki s kolesom. Ob večernem tabornem ognju obujata spomine na Slovenski vodni krog in njene rečne popotnike.

 

4 komentarjev

 1. Neda . pravi:

  Uboga Reka: na Bistrišem je naša Reka postala le še potoček, vse je zaraščeno, eno samo ščavje, nihče ne čisti, vse je zanemarjeno!

  V Reki sem se naučila plavati, tam daljnega leta 1953.

  • Anonimno pravi:

   Škoda, pa tako je slikovita…ja nihanja vode so čedalje bolj pogosta. Poskušajte obvestiti vodno gospodarsko podjetje, ki je odgovorno za vodotoke pri vas…lahko navedete kako je bilo pred leti, ko ste bili vi mladi, kako je bilo pred časom, ko smo snemali in kako je danes. Lp

 2. androbeno pravi:

  izgleda izredno lepo … škoda, da se to ne ohranja.

 3. CV Koncept pravi:

  Prav s temi oddajami skušamo ohranjati ozaveščenost za te vodne bisere Slovenije.

Objavi komentar